Muslinger dampet i øl med fennikel og persille

Du skal bruge:

4 personer

2 kg blåmuslinger
3 skalotteløg
2 fed hvidløg
3 tomater
1 fennikel
1 bdt. bredbladet persille
20-30 g smør
3 dl øl
salt og peber

Tilbehør
Godt brød

Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i koldt, rindende vand. Rør lidt hårdhændet rundt i muslingerne med hånden.
  • Tjek om eventuelt åbne muslinger er levende, ved at give dem et lille gok ned i køkkenbordet.
  • Kassér dem, hvis de ikke lukker sig, eller hvis skallen er ødelagt.
  • Skrub muslingerne rene med en svamp eller en lille kniv.
  • Ordn løg, hvidløg, tomat og fennikel, og snit det hele fint.
  • Pluk persillebladene fra stilkene, men smid ikke stilkene ud.
  • Kom grøntsager og persillestilke i en gryde med lidt smør, og steg dem ved lav varme i et par minutter, uden at de tager farve – rør godt rundt.
  • Tilsæt øl og muslinger, kom låg på, og damp ved høj varme i 4-5 minutter, til muslingerne har åbnet sig.
  • Kassér lukkede muslinger.
  • Hak persillen, og vend den sammen med muslingerne.
  • Smag til med salt og peber.

Servér med det samme i gryden eller en stor skål. Servér muslingerne som forret eller let hovedret med godt brød til.

 

Tak til Meyers Kantiner A/S for lån af opskriften.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28