Mørksej i wok med soja og ingefær

Du skal bruge:

4 personer

500 g mørksejfileter
4 røde snackpeberfrugter
½ dl sojasauce
1 tsk majsstivelse
2 spsk honning
1 spsk revet ingefær
½ spidskål
350 g ægnudler

Sådan gør du

  • Skær mørksejen i tykke strimler. 
  • Halvér peberfrugterne, og skær dem i tykke skiver. 
  • Rør sojasaucen sammen med majsstivelse og ½ dl vand. 
  • Varm honningen op i en wok eller pande, til den bruser op. 
  • Svits peberfrugterne i honningen i 2 minutter. 
  • Tilsæt mørksejen, og svits den med i 1 minut. 
  • Tilsæt ingefær og sojasauce, og kog op. 
  • Skær spidskålen i både, og kog den sammen med ægnudlerne i en stor gryde kogende letsaltet vand, til nudlerne er møre. 
  • Lad nudler og spidskål dryppe af i en sigte. 

 

Anret nudler og spidskål på et fad eller direkte på fire tallerkener, fordel fisk, peberfrugter og sauce oven på, og servér straks.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28