Mørksej i filodej

Du skal bruge:

4 personer

600 g mørksejfileter uden skind og ben
250 g champignon
8 tomater
4 fed hvidløg
8 stykker filodej
2 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
grøn salat
groft brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Rens champignon, og steg dem sprøde på en slip let-pande i 1 spsk olie.

  • Skær tomaterne i både, og hak hvidløgene.
  • Læg filodejstykkerne sammen oven på hinanden to og to, så du har fire portioner dej, som ligger dobbelt.

  • Fordel fisk, tomat, hvidløg og champignon på hver portion filodej, og krydr med salt og peber.

  • Fold filodejen sammen, og læg pakkerne på en bageplade med bagepapir.

  • Pensl pakkerne med resten af olien, og bag dem i 10-15 minutter.

 

Servér fiskepakkerne med grøn salat og brød. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28