Marinerede kryddersild med æble/karrysalat

Du skal bruge:

6 personer
  • 300 g marinerede kryddersild
  • Rugbrød
  • 1 dl. past. æggeblommer
  • 1 spsk. grov sennep
  • Saft fra en 1/2 citron
  • 3 dl vindruekerneolie
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • 140 g æbler
  • 2 hårdkogte æg
  • 110 g mayonnaise
  • 110 g cremefraiche 38%
  • 10 g ristet karry
  • 55 g skalotteløg
  • 40 g kapers
  • Salt og peber
  • 1/2 bdt. purløg
  • 1 bk. karse

Sådan gør du

1. Pisk æggeblommer, sennep og citronsaft i 2 minutter.

2. Tilsæt derefter gradvist olierne under piskning. Smag til med salt og friskkværnet peber.

3. Til karrysalaten skrælles æblerne og skæres i tern på størrelse med kapers.

4. Skær de kogte afkølede æg i samme størrelse.

5. Rør mayonnaise, cremefraiche og ristet karry sammen, og vend herefter æbler, æg, skalotteløg og kapers i karrycremen. Smag til med salt og friskkværnet peber.

6. Del sildefileten i 2 lige store stykker og placer dem på hver deres halve stykke rugbrød.

7. Form karrysalaten med 2 spiseskeer og placer den på midten af silde.

8. Drys generøst med karse og finthakket purløg.

 

Venligt udlånt af Tenax Sild/Lykkeberg 1899.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28