SALTKOGTE KARTOFLER
APPELSINDAMPET FENNIKEL
ROUILLE
Læg kartoflerne i en stor gryde i et jævnt lag. Hæld vand og havsalt over. Dæk til med et låg.
Kog kartoflerne møre ved svag varme. Hæld vand og salt fra.
Sæt gryden på blusset igen på laveste varme uden låg og damp/tør kartoflerne. De bliver helt hvide, når de er tørre.
Skær toppen af fennikelen og fjern det yderste lag. Gem det grønne fra toppen til pynt.
Skyl fennikelerne og skær dem i både.
Vask den ene appelsin og skær den i skiver.
Læg fennikelbådene i en gryde sammen med koriander, laurbær og appelsinskiver.
Pres saften fra den anden appelsin over indholdet i gryden. Krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden og tænd for varmen.
Damp fennikel m.m. i cirka 10 minutter.
Stød tørret chili, hvidløg, havsalt og brødkrumme i en morter.
Tilsæt udrørt safran og æggeblommer og rør godt sammen.
Tilsæt olivenolie i en tynd stråle imens der røres kraftigt.
Server rouillen som tilbehør til fisken.
Pensl lyssejfileterne med olie og krydr med salt og peber.
Opvarm en grillpande (eller grill).
Steg fisken på skindsiden i 4-5 minutter. Tryk fisken ned med en palet.
Vend fisken og steg videre i et par minutter.
Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.