Linsesalat Deluxe

Du skal bruge:

4 personer
  • 2 ds. tun i olie
  • 1/2 hokaido-græskar
  • Olivenolie
  • Salt/peber
  • 400 g belugalinser, kogte og afkølede, evt. fra dåse
  • 4 forårsløg
  • 150 g salatost i blok
  • Frisk timian

Sådan gør du

  • Tunen drænes for overskydende olie i en si.

  • Skrællen skæres af hokaido-græskaret, og der skæres fine tern, som lægges på en bageplade med bagepapir, dryppes med olivenolie, drysses med salt og peber samt bages i ovnen i 15 minutter ved 200 grader. Afkøles herefter.

  • Belugalinserne drænes i en si.

  • Forårsløgene renses og snittes i fine små ringe.

  • Salaten anrettes med en bund af belugalinser og tern af bagt hokaido. Herefter blandes store lækre stykker tun, snittede forårsløg, brud af salatost, små bløde kviste/skud timian samt salt, peber og lidt olivenolie.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28