Lasagne med torsk, appelsin, fennikel og spinat

Du skal bruge:

4 personer

1 skalotteløg
1 hvidløgsfed
2 fennikler
2 usprøjtede appelsiner
2-3 kviste timian
1 spsk. smør
1 spsk. olivenolie
250 g frisk babyspinat
3 spsk. sorte oliven
800 g torskefilet
1 pakke lasagneplader (200 g)
100 g friskrevet parmesan
1 bakke blandede salatblade
Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skær skalotteløg og hvidløg i små terninger.
  • Riv fenniklerne i papirtynde skiver på en mandolin eller et rivejern.
  • Skyl appelsinerne, og riv skallen fint.
  • Hak timian. Svits løg, hvidløg og timian i smør og olie på en pande, uden at det tager farve.
  • Tilsæt fennikler, og steg et par minutter.
  • Kom spinaten på panden, og lad den falde sammen. Kog ind, til væden fordamper. Sluk for varmen, og vend det hele rundt med appelsinskal og hakkede oliven.
  • Ricotta-creme: Rør ricotta, fløde og æg sammen.
  • Skær torsken i lange, smalle stykker, og læg dem i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag spinat og fennikel ovenpå, herefter et lag af ricotta-cremen og til sidst et lag lasagneplader.
  • Gentag proceduren, og afslut med et lag parmesan.
  • Bag lasagnen i en 200° varm ovn i 25-30 minutter.
  • Servér med salat dryppet med saft fra de 2 appelsiner, lidt olivenolie og et drys salt og peber.

(Kilde: femina)

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28