Laksefrikassé

Du skal bruge:

4 personer

450 g laksefilet
6 dl letmælk
2 spsk majsstivelse
5 forårsløg
1 bundt grønne asparges
200 g frosne ærter
1 bundt dild
salt og peber

Tilbehør:
aspargeskartofler
groft brød

Sådan gør du

  • Hæld 5 dl mælk i en gryde, og varm op.
  • Rør majsstivelse med resten af mælken til en jævning.
  • Rør jævningen i mælken, og kog op.
  • Skær forårsløg og asparges i 3 cm stykker.
  • Skær laksen i tern.
  • Kom forårsløg, asparges, ærter og laks i saucen.
  • Lad retten koge i 5 minutter.
  • Tilsæt hakket dild, og smag til med salt og peber.


Servér laksefrikasséen med kogte aspargeskartofler og brød.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28