Lakseburger med avocadocreme og syltede rødløg

Du skal bruge:

4 personer
  • 350 g hakket Laks
  • 4 burgerboller
  • 2 avocado
  • 3 spsk cremefraiche 18 %
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 100 g salatblade
  • 500 g rodfrugtfritter
  • Groft salt
  • Sort peber

Sådan gør du

  • Skær rødløg i tynde strimler. Kog eddike og sukker op, tilsæt salt og peber og de strimlede rødløg. Læg låg på gryden og lad dem trække i en times tid, inden de skal anvendes.

  • Bag rodfrugtfritterne i ovnen til de er gyldne og sprøde.

  • Blend avocadoerne med cremefraiche, hvidløg, citronsaft, salt og peber.

  • Form 4 bøffer af laksekødet, krydr med salt og peber og steg bøfferne på en varm pande i cirka 2 minutter på hver side. Lad laksebøfferne hvile i 2 minutter inden servering.

  • Lun burgerbollerne og læg salatblade, avocadocreme, laksebøffer og de syltede rødløg i burgerne. Server med rodfrugtfritter og evt. lidt avocadocreme som dip.

Opskriften er venligst udlånt Glyngøre. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28