Laks med lynstegte grøntsager

Du skal bruge:

4 personer

4 stykker laksefilet
2 limefrugter
6 stilke bladselleri
2 bundter forårsløg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 spsk olivenolie
salt og peber

Tilbehør:
bulgur, ris, brune ris el. couscous
groft brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg laksestykkerne på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber.
  • Halvér 1 limefrugt, og skær den i tynde skiver.
  • Læg skiverne taglagt på laksestykkerne.
  • Bag laksen 12-15 minutter i ovnen.
  • Skær bladselleri og forårsløg i skiver på skrå.
  • Skær peberfrugterne i strimler.
  • Varm olien op på en pande eller wok, og svits grøntsagerne 4 minutter under omrøring.
  • Tilsæt limesaft, og smag til med salt og peber.

 

Servér laksen og de lynstegte grøntsager med bulgur, ris, brune ris eller couscous samt groft brød.

 

Tip: Er du til stærk mad, kan du servere friskhakket chili eller chilisauce til grøntsagerne.

 

Anden egnet fisk:
ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28