Laks med krydderurter og kartofler

Du skal bruge:

4 personer
  • Laksefilet med skind
  • 1 stk. citron
  • Frisk timian
  • 600 g små kartofler
  • 1 bdt. frisk basilikum
  • 30 g pinjekerner
  • 40 g parmesanost 
  • 1/2 dl olivenolie
  • Salt og peber
  • Et godt flute

Sådan gør du

  • Læg laksen på en bageplade med bagepapir. Krydr med salt og frisk timian. Skyl citronen, skær den ud i skiver og fordel dem rundt på/ved fisken. Bag laksestykket i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.

  • Skyl/rens kartoflerne og kog dem med skræl på i letsaltet vand i 10-12 minutter.

  • Basilikum, pinjekerne - gerne ristede og afkølede - revet parmesanost, olivenolie, salt og peber blendes i en minihakker, foodprocessor eller lignende, indtil pestoen har en fin konsistens.

  • Vend de lune kartofler med cirka halvdelen af pestoen og server med det bagte laksestykke samt knasende sprødt flute.

Opskriften er venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28