Laks med grøn pesto

Du skal bruge:

4 personer
4 stykker laksefilet
1 lille potte frisk basilikum
1 dl olivenolie
3 spsk revet parmesan
1 fed hvidløg
Grøn salat
Pasta

Sådan gør du

Pesto:

  • Blend basilikum, olivenolie, parmesan og hvidløg.
  • Krydr med salt og peber.

Laks:

  • Læg laksen i et fad med skindsiden nedad.
  • Krydr med salt og peber.
  • Smør pestoen på laksen i et jævnt lag.
  • Bag fisken i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader.

Servér med grøn salat med ærter. Hertil frisk pasta. 

Anden egnet fisk: Havørred, helleflynder eller sandart.

Tip:
Laksen kan også grilles ved indirekte varme under låg i 15-20 min.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28