4 personer
4 gulerødder 2 rødløg 2 dl hvidvin 1 knsp safran 1½ dl creme fraiche 38% 600 g laksefilet uden skind og ben 4 stykker folie på 35 cm
Tilbehør: Nye kartofler Kogte majskolber
Sådan gør du
Skræl gulerødder og løg, og skær dem i skiver.
Kom gulerødder og løg i en gryde med hvidvin og safran, og kog i 5 min.
Pisk creme fraiche i grøntsagerne.
Skær laksen i 4 stykker. Læg hvert stykke laks på et stykke folie. Fordel sauce og grøntsager på de 4 stykker laks.
Luk pakkerne tæt, og bag dem 20 min. ved 175 grader.
Servér en pakke pr. person med små kartofler og majskolber.
Tip: i stedet for laks kan du anvende ørred, multe, rødfisk eller havkat.
Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.
I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...