Kulmule med soya og ingefær

Du skal bruge:

4 personer

500 g kulmule

2 spsk soyasauce
saft af 1 lime
2 tsk revet ingefær
1 tsk sambal oelek eller lidt fintsnittet chili
3 gulerødder i strimler som tændstikker
200 g hvidkål i fine strimler
4 stængler bladselleri i tynde skiver
forårsløg
ris eller nudler

Sådan gør du

  • Rør soya, limesaft, ingefær og sambal oelek/chili sammen, og lad det stå og trække lidt.
  • Kom grøntsagerne i et ovnfast fad smurt med olie.
  • Skær fisken i mindre stykker, og læg den ovenpå.
  • Hæld marinaden over.
  • Bag fisk og grøntsager i ovnen i ca. 12 min. ved 180 grader.
  • Pynt med forårsløg i skiver, og servér med ris eller nudler.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28