Kulmule dampet med savojkål

Du skal bruge:

4 personer

2 kartofler
det hvide af 1 porre
2 spsk raps- eller olivenolie
3 dl vand
1 dl syrnet fløde 9%
1-2 spsk revet peberrod
salt og peber
½ savojkål (700 g)
3 skiver bacon
1 spsk hvidvinseddike
1 dl hvidvin
2 kviste timian
500 g kulmule

Tilbehør:
Kogte kartofler og godt brød

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne, og skyl porren grundigt. Snit porren fint, og hak kartoflerne i små tern.
  • Svits kartoffel og porre i 1 spsk olie, uden at de tager farve.
  • Tilsæt vand, og kog 15 min. under låg.
  • Blend kartofler, porre og kogevandet til en blank og ensartet sauce. Tilsæt syrnet fløde og peberrod, og blend igen. Smag saucen til med salt og peber. Saucen må ikke koge, efter den syrnede fløde er tilsat.
  • Hak løget, og snit savojkålen fint.
  • Skær baconen i tern, og svits den i olien i en bred gryde.
  • Tilsæt løg og kål, og svits dem med i 4-5 min.
  • Tilsæt vineddike, hvidvin, timiankviste, salt og peber, kog op, og rør grundigt rundt.
  • Skær kulmulen i 4 pæne stykker, og læg dem oven på kålen.
  • Skru ned til jævn varme, og læg låg på gryden. Damp kål og fisk i 10 min.

Servér kulmulen med den dampede kål, peberrodscreme, kogte kartofler og godt brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28