Klassisk rejecocktail

Du skal bruge:

4 personer

300 g rejer

0,5 dl syltede cornichoner og lage

1 dl creme fraiche

3 spsk ketchup

2 tsk tomatpuré

0,5 spsk sambal oelek

Worcestershire sauce 

engelsk sauce

salt og peber

0,5 icebergsalat

dild

1 tomat

1 citron

1 blad lolla bionda

4 grønne asparges

Sådan gør du

Tø rejerne op i køleskab så de ikke mister for meget smag.

Blend alle ingredienserne sammen og smag til med Worchester-sauce, engelsk sauce, salt og peber. Salaten snittes fint. Skær tomaterne i både og citronen i springere. De nederste 5 cm af aspargesene skrælles med en kartoffelskræller. Kog aspargesene i saltet vand tilsat lidt smør i ca. 8 min. Køl dem af og halvér dem skråt på midten.

Brug et rejecocktailglas til at anrette i. Kom salaten i bunden, lidt dressing ovenpå, så rejer og dressing igen. Stik aspargesene ned i glasset og pynt med tomat, citron, dild og et blad Lolla Bionda.

Server rejecocktailen med et dejligt hjemmebagt surdejsbrød.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28