Kipperscreme med dampet broccoli og saltet citron

Du skal bruge:

4 personer

1 stk broccoli

1 dåse kippers i vand

15 stk kapers

2 kogte æggeblommer

2 dl olivenolie

1 citron

1 håndfuld hakkede ristede hasselnødder

½ hakket saltet citron (du kan også bruge en almindelig citron)

1 håndfuld plukket dild

1 håndfuld plukket mynte

Sådan gør du

Denne anretning er perfekt som appetizer inden forretten, til når du skal forkæle dine gæster eller bare vil sørge for noget hverdagsluksus.

Skær broccoli ud i mundrette buketter og damp dem kort i en gryde med lidt vand og et skud salt. De skal kun dampe kort, så de beholder masser af bid.

Dræn kippers godt for vand og fjern evt rester af finner. Kom hele kippersfileten op i en blender, sammen med æggeblomme, kapers og masser af saft fra citronen.

Blend det hele til en grov pure. Lad så blenderen køre, mens du tilsætter lidt olie af gange, ligesom hvis du lavede en mayo. Når alt olien er kørt i, skal cremen gerne være helt lind og tyk som en hummus. Smag til med lidt salt, sort peber og evt mere citronsaft.

Vend de dampede broccoli med det hakkede, saltede citron og anret ovenpå en god klat kipperscreme. Drys med hakkede nødder og krydderurter.

Opskriften er udviklet af Peter Nøhr, kok ved KOST. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28