Jomfruhummer på grill

Du skal bruge:

4 personer
4-6 store jomfruhummere
125 g smør
4 fed hvidløg
½ tsk citronpeber

Sådan gør du

  • Smørret smeltes og frisk hvidløg presse i.
  • De rensede jomfruhummere lægges i en foliebakke og overhældes med smør/hvidløgsblandingen og drysses med citronpeber.
  • Stil bakken i køleskabet indtil kullene har nået den rette temperatur på grillen.
  • Når grillen er klar sættes foliebakken med jomfruhummerne direkte på grillristen, og varmes godt igennem i 5-7 minutter. Vend jomfruhummerne et par gange i det smeltede smør.
  • Løft dem op af bakken og grill dem over direkte varme i ca. 5 min. Vend dem ofte så de ikke branker.
  • Servér dem med det samme, med masser af frisk salat, godt brød og evt. nye kartofler.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.

Levested:

Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28