10 kg torskefilet, dampet og afkølet 6 dl creme fraiche 38% 400 g tomater befriet for kerner, tern 1 l frisk basilikum, grofthakket 50 g hvidløg, finthakket salt og peber
Tilbehør: godt brød
Sådan gør du
Pluk torsken i mindre stykker, og vend den med creme fraiche.
Tilsæt tomat, basilikum og hvidløg, og smag til med salt og peber.
Lad gerne salaten trække noget tid inden servering.
Servér torskesalaten med godt brød til.
Tip: Prøv også at udskifte tomater, basilikum og hvidløg med hakkede kapers og dild.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...