Italiensk for begyndere

Du skal bruge:

4 personer
600 g mørksejfilet
2 tomater
½ potte frisk basilikum
3 spsk olivenolie
3 spsk revet parmesan
1 fed hvidløg
2 dl hvidvin
frisk pasta
salat

Sådan gør du

  • Skær fisken i portionsstykker, og læg stykkerne i et ildfast fad.
  • Tilsæt hvidvin og 2 dl vand, og krydr med salt og peber.  
  • Skær tomater i små tern, og hak basilikum fint.
  • Bland tomater, basilikum, olivenolie, friskrevet parmesan og presset hvidløg i en skål, og krydr med salt og peber.
  • Fordel toppingen på fisken.
  • Bag den ved 200 grader i 12-15 min.  

Servér med frisk pasta og grøn salat.

Tip: Fisken kan også grilles ved indirekte varme under låg i 12-15 min.

Anden egnet fisk: Torsk, lyssej eller lange.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28