Ising i filodej med rispilaf

Du skal bruge:

4 personer
2  spsk raps- eller olivenolie
250 g basmatiris
1 hel kanelstang
1 tsk karry
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt koriander
4 dl vand
400 g østershatte
salt og peber
600 g isingfilet
4 stykker filodej ca. 40x40 cm
25 g smør
1 frisk mango
1 dl stærk mangochutney

Sådan gør du

  • Varm 1 spsk olie op i en gryde, og svits ris og krydderier i olien under omrøring.
  • Tilsæt vand og ½ tsk salt, og kog risene 10 min. Sluk for blusset, og lad risene trække i 10 min.
  • Varm ovnen op til 175 grader.
  • Rist østershattene på en pande i 1 spsk olie. Krydr med salt og peber.
  • Del isingfileterene i 4 lige store portioner. Læg en portion ising på hvert stykke filodej, og krydr med salt og peber.
  • Læg 1/4 af østershattene på hver portion fisk.
  • Pak filodejen forsigtigt om fisken som en sæk, og pres den lidt sammen. Pensl dejen med smeltet smør.
  • Bag filopakkerne, til de er gyldenbrune, ca. 14 min.
  • Skræl mangoen, skær kødet fra stenen, og skær kødet i tern. Blend mangoen med mangochutneyen til en jævn sauce.

Servér filopakkerne med rispilaf og mangosauce.

Tip: I stedet for ising kan du anvende andre fisketyper.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28