600 g hornfisk i filet 1 dl rugmel oliven- el. rapsolie til stegning 2 bdt. grønne asparges 2 dl friske ærter 4 forårsløg 4 tsk citronsaft 2 spsk olivenolie dild el. kørvel salt og peber
Sådan gør du
Skær hornfiskefileterne i mindre stykker.
Vendes dem i rugmel krydret med salt og peber, og steg dem gyldenbrune i oliven- eller rapsolie.
Skær asparges i mindre stykker, og hak forårsløg fint.
Damp aspargesene i ½ dl vand i 2 minutter.
Tilsæt ærter, forårsløg, citronsaft, olivenolie, grofthakket dild eller kørvel, salt og peber, og kog hurtigt op.
Hornfisken kendes på den cylindriske aflange krop med stærkt forlængede over- og underkæber, som danner et næb. Begge disse lange hornagtige kæber har mange nåleformede tænder. Fisken er lang og slank med mørkeblå-grønlig ryg, sølvglinsende, perlemorsagtige sider og lys bug. Ryg- og gatfinne er placeret langt tilbage og sidder nær halefinnen. Skællene er små og løse.
Fiskebenene hos hornfisken har en flot grønlig farve, der skyldes, at benene indeholder et ufarligt farvestof (vivianit) ligesom hos ålekvabben. Hornfisk bliver sjældent over 90 cm og et...