Hjemmelavede stegte sild

Du skal bruge:

4 personer
300 g ferske sildefileter (eller 300 g stegte sild)
Salt og peber
1 citron
Smør til stegning
2 løg
rugmel
rundt persille
1 dl rørsukker
1 dl vand
2 dl eddike
1/2 liter æblemost
15 peberkorn
3 laurbærblade
2 stk ingefær
frisk timian
4 skiver rugbrød

Sådan gør du

  • Varm rørsukker langsomt op i en gryde, til det smelter.

  • Tilsæt hvidvinseddiken sammen med æblemost og vand.

  • Skær skalotteløg i ringe, pres saft og riv skal af citronen, riv peberrod, og tilsæt dettil eddikelagen og kog den op i ca. 5 minutter. Sluk herefter for varmen og lav sildene.

  • Sildefileterne smøres med sennep på indersiden, revet ingefær og hakket persille. Luk sildefileterne. Vend dem i rugmel og krydr med salt og peber.

  • Steg dem i olivenolie ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side. Smelt herefter smørret. Tag en ske og hæld smeltet smør over sildene mens de steger færdigt. Læg de færdigstegte sildefileter i et fad. Hæld lagen over de stegte sild og drys med friskrevet peberrod og lad herefter sildene stå i et par dage og gerne længere. Så smager de bedst.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Sild

Silden er en sølvskinnende stimefisk med bløde finner uden pigstråler. Den har glatte gællelåg, og hele kroppen er dækket af store skæl, der let falder af. I vore farvande kan silden let forveksles med brislingen. Men til forskel fra brislingen fæstner sildens bugfinner bag rygfinnes forkant, og bugskællene er ikke så skarpe som brislingens. Silden er ved fangsten skinnende blågrøn, men mister hurtigt farven. Silden bliver normalt 20-35 cm. Den maksimale længde er meget forskellig og afhængig af farvand.

Levested:

Silden lever pelagisk i store stimer...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28