4 personer 4 hele skrubber 1 dl hvedemel salt og peber 2 spsk rapsolie til stegning 200 g sukkerærter Sauce: 3 spsk hvedemel 5 dl fiskebouillon 2 pasteuriserede æggeblommer ½ dl citronsaft salt og peber Tilbehør: kartofler
Sådan gør du
Skyl skrubberne godt, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Vend skrubberne i mel krydret med salt og peber.
Varm halvdelen af olien på en slip let-pande, og steg to skrubber ad gangen.
Steg først skrubberne med rygsiden nedad i ca. 6 minutter.
Vend fisken, og steg i yderligere 6 minutter.
Pisk mel og bouillon sammen i en gryde, og lad koge i 5 minutter.
Pisk æggeblommer sammen med citronsaft, og tilsæt lidt af den varme sauce.
Rør æggemassen i saucen under omrøring, og varm saucen op – den må ikke koge!
Smag til med salt og peber.
Kog sukkerærterne i 2 minutter, og lad dem dryppe af.
Servér skrubberne med citronsauce, sukkerærter og kogte kartofler.
Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.
Levested:
Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....