Hellefisk bagt med karljohansvampe

Du skal bruge:

4 personer
500 g hellefiskefilet
4 stilke timian
500 g karljohansvampe (eller lign., fx rørhatte)
salt og peber
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 dl hvidvin
2 tsk frisk citronsaft Tilbehør:
kogte kartofler og godt brød

Sådan gør du

  • Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et ildfast fad eller i en bradepande med bagepapir.
  • Drys blade af 1 kvist timian på fisken, og krydr med salt og peber.
  • Tag hatten af de to største svampe, og skær dem i tynde skiver. Læg skiverne taglagt ovenpå fisken. Dryp med en lille smule olivenolie.
  • Bag fisken 10 min. ved 225 grader.
  • Skær resten af svampene i 2 cm tykke skiver eller tern på 2x2 cm. Halvér hvidløgene.
  • Varm 1 spsk olie op på en pande sammen med hvidløgene, uden at de bruner.
  • Steg svampene i olien ved middelhøj varme i 3-4 min.
  • Tilsæt hvidvin, og lad svampene simre i 5 min.
  • Tilsæt citronsaft samt blade fra resten af timiankvistene, og smag til med salt og peber.

Servér den bagte hellefisk med svamperagouten og kogte kartofler eller pasta.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hellefisk

Højrevendt fladfisk. Minder om helleflynderen, men både over- og undersiden er mørkegrå eller brunlig i modsætning til helleflynderen, der har en hvid underside. Venstre øje sidder midt i hovedets ryglinie. Den har stor mund med store spidse tænder. Hanner bliver ca. 80 cm og 6-7 kg. Hunner ca. 100 cm og 15-20 kg - højst 130 cm og 45 kg.

Levested:

Hellefisken færdes ikke kun ved bunden som de fleste andre fladfisk. Den lever ofte i 50 til 2000 meters dybde. Udbredt i det meste af Nordatlanten. Kan træffes i Skagerrak. Hellefisken er en koldtvandsfisk....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28