Hel skrubbe med grønt

Du skal bruge:

4 personer

4 hele skrubber
1 bundt forårsløg
3 røde peberfrugter
4 skiver røget laks
1 lille bundt persille
250 g østershatte
1 spsk rapsolie
salt og peber

Tilbehør:
kartofler
brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.

  • Læg skrubberne i en bradepande med bagepapir.

  • Krydr skrubberne med salt og peber, og bag dem i ovnen i 15 minutter.
  • Skær forårsløgene i skiver på skrå, og skær peberfrugterne i strimler.

  • Skær laksen i små tern, og hak persillen.

  • Riv evt. østershattene i mindre stykker.

  • Varm olien op på en slip let-pande, og svits forårsløg, peberfrugt, laks, persille og østershatte i 4 minutter.

  • Anret de stegte grøntsager oven på skrubberne.

 

Servér fisken med kogte kartofler og brød.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Skrubbe

Skrubbens farve på øjensiden kan variere fra mørk brungrå til gulgrå med uregelmæssige røde pletter. På blindsiden er den hvidlig og kan have brune pletter. Den kan kendes fra rødspætten på sin ru overflade og på, at kroppens bredde uden finner er under halvt så stor som længden. De fleste skrubber er højrevendte, men ikke alle. Store skrubber har desuden en spids torn ved gattet. Skrubben kan blive op til ca. 60 cm.

Levested:

Skrubben trives lige så godt i ferskvand som i saltvand. Den foretrækker at leve i områder med lavere saltindhold som f.eks....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28