Havtasketournedos med parmaskinke og oliven-rosmarin-olie

Du skal bruge:

4 personer

4 havtaskebøffer á 100 g
4 pæne skiver parmaskinke
50 g gode sorte oliven med sten
1 dl god olivenolie
2 finthakkede skalotteløg
1 spsk friskhakket rosmarin

Sådan gør du

  • Parmaskinken samles om bøfferne, evt. med en tandstik.
  • Olivenkødet skæres fra stenene og lægges i olivenolien sammen med skalotteløg og rosmarin.
  • Havtaskebøfferne grilles på hver side i ca. 4 min. på hver side, hvorefter de anrettes med olien omkring.

Servér f.eks. med en tomatsalat på bund af friske spæde spinatblade.

Tip: Olien bliver rigtig god, hvis den får lov at trække i køleskab et par dage.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Havtaske

Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med mange spidse bagudrettede tænder. Den kan bl.a. kendes på, at rygfinnens forreste tre finnestråler er frie. Den forreste er omdannet til en frit bevægelig lokkedusk. Brystfinnerne er store og kraftige ved roden. Kroppen er fladtrykt. Grundfarven varierer fra brunlig til næsten sort, og skindet er besat med torne og hudlapper. Bugen er hvid til lys blålig. Øjnene sidder på oversiden, og hovedet er fuldt med benpigge. Havtasken er normalt 40-60 cm lang. Maksimalt kan den blive ca. 2 meter...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28