Havtaskekæber på spid med nye kartofler og tzatziki

Du skal bruge:

4 personer
400 g havtaskekæber
citronsaft
4 grillspid
8 små nye kartofler
2 røde peberfrugter
lidt olie Tzatziki:
½ l yoghurt naturel eller et bæger 200 g græsk yoghurt
1 agurk
1 fed hvidløg
lidt estragon og dild
salt & peber
lidt reven citronskal

Sådan gør du

  • Yoghurten hældes i et klæde eller kaffefilter og afdrypper natten over (den græske Skal ikke afdryppes), og røres op med fine strimler af agurk, hakket hvidløg, estragon, salt, peber og citronskal.
  • Kartoflerne koges ca. 10 min.
  • Peberfrugterne halveres fra top til bund, og stilk, kerner og hvide hinder fjernes. De pensles med olie og grilles. Herefter deles hver del i fire stykker.
  • Havtaskekæbernernes hinder fjernes. Kæberne skæres i passende stykker, på størrelse med kartoflerne, og vendes med citronsaft.
  • Havtaskestykkerne, kartoflerne og peberfrugterne sættes på spid og grilles.
    Serveres med tzatziki.

Servér f.eks. en blandet grøn salat, dryppet med olivenolie og citronsaft og pyntet med høvlet parmesan og panderistede pinjekerner.

En rosé eller en kølig rødvin passer godt til.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Havtaske

Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med mange spidse bagudrettede tænder. Den kan bl.a. kendes på, at rygfinnens forreste tre finnestråler er frie. Den forreste er omdannet til en frit bevægelig lokkedusk. Brystfinnerne er store og kraftige ved roden. Kroppen er fladtrykt. Grundfarven varierer fra brunlig til næsten sort, og skindet er besat med torne og hudlapper. Bugen er hvid til lys blålig. Øjnene sidder på oversiden, og hovedet er fuldt med benpigge. Havtasken er normalt 40-60 cm lang. Maksimalt kan den blive ca. 2 meter...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28