Havtaske og østers bagt i cocotter

Du skal bruge:

4 personer

Grøntsagstoast:
3 gulerødder
3 persillerødder
1 skalotteløg
1 spsk olivenolie
1 spsk sherryeddike
salt og peber
8 stykker godt italiensk brød
1 fed hvidløg

Havtaske og østers i cocotter:
3 fed hvidløg
1 potte basilikum
50 g blødt smør
50 g mandelsplitter
2 tsk revet ingefær
500 g havtaskefilet uden skind
8 østers
salt og peber 

Sådan gør du

Grøntsagstoast:

  • Skræl gulerødder, persillerødder og skalotteløg, og kog dem møre i vand uden salt.
  • Hæld kogevandet fra, og hak grøntsagerne groft i en foodprocessor.
  • Rør grøntsagerne med olivenolie og sherryeddike, og smag til med salt og peber.
  • Rist brødet, og stryg det ristede brød med det friske hvidløg. Fordel grøntsagsmosen på brødene.

Havtaske og østers i cocotter:

  • Hak hvidløg og basilikum fint.
  • Rør smørret med mandler, ingefær, hvidløg og basilikum.
  • Skær havtasken i 8 stykker, og fordel dem i 4 ovnfaste cocotter.
  • Åbn østersene med en østerskniv, tag dem ud, og læg 2 i hver cocotte. Hæld saften fra østersene i cocotterne.
  • Fordel kryddersmørret på toppen af cocotterne, og krydr med salt og peber.
  • Bag cocotterne i 10 min. i ovnen ved 170 grader.

Servér med grøntsagstoastene.

Tip: Du kan undlade østers og evt. bruge lidt ekstra fisk.
I stedet for havtaske kan du anvende havtaskekæber eller havkat.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Havtaske

Havtasken er en fisk med et meget stort hoved. Den brede mund er besat med mange spidse bagudrettede tænder. Den kan bl.a. kendes på, at rygfinnens forreste tre finnestråler er frie. Den forreste er omdannet til en frit bevægelig lokkedusk. Brystfinnerne er store og kraftige ved roden. Kroppen er fladtrykt. Grundfarven varierer fra brunlig til næsten sort, og skindet er besat med torne og hudlapper. Bugen er hvid til lys blålig. Øjnene sidder på oversiden, og hovedet er fuldt med benpigge. Havtasken er normalt 40-60 cm lang. Maksimalt kan den blive ca. 2 meter...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28