Gunnars torsk i fad

Du skal bruge:

4 personer
600 g torskefilet
2 mellemstore æbler
2 små porrer
1 fed hvidløg
2 dåser hakkede tomater
1 laurbærblad
1 tsk paprika
3 tsk majsstivelse
1 dl fløde 13%
½ bundt persille (evt. bredbladet)

Tilbehør
Kogte ris

Sådan gør du

  • Skær æbler i tern og porrer i tynde ringe.
  • Svits æbletern, porreringe og presset hvidløg i 1 spsk olie, uden at de tager farve.
  • Tilsæt tomater, laurbærblad og paprika, og kog 2-3 min.
  • Rør majsstivelsen ud i fløden, og rør den i saucen.
  • Kog saucen op, og smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen i et ovnfast fad.
  • Skær torskefileten i stykker på ca. 6 cm.
  • Læg fisken ovenpå saucen.
  • Krydr fisken med salt og peber, og bag den ved 200 grader i ca. 10 min.
  • Drys med persille, og servér med ris.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28