Grovbolle med tun

Du skal bruge:

1 person
1 stor grovbolle
mayonnaise
grøn salat efter smag
½ dåse tun
citronsaft
peberfrugt i små tern – rød, gul, grøn
lidt løse majs – f.eks. frosne
rødløg

Sådan gør du

  • Skær grovbollen over på midten.

  • Smør den med et jævnt lag mayonnaise, og læg salatblade på bollen.

  • Fordel ½ dåse tun på salaten, og giv den et drys salt og peber. Tunen kan evt. blandes op med lidt mayonnaise - så hænger tun-salaten bedre sammen.

  • Bland peperfrugt i tern og lidt løse majs (evt. direkte fra frost, hvis bollen ikke skal spises med det samme) sammen med tunen.

  • Smag til med lidt citronsaft og rødløg i små tern.

  • Afslut med bollens låg.

Anden egnet fisk:
Krabbe på dåse eller røget ørred

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28