Grøntsagsrøsti med cremede stenbiderrogn

Du skal bruge:

4 personer

CREMEDE STENBIDERROGN

  • 200 g Glyngøre stenbiderrogn
  • 2 rødløg
  • 2 spsk mayonnaise
  • 2 spsk cremefraiche 18%
  • Frisk dild
  • 1 citron
  • Salt og peber

GRØNTSAGSRØSTI

  • 1 stor kartoffel
  • 1 gulerod
  • 1 rødløg
  • 50 g spinat
  • 2 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 20 g smør

Sådan gør du

  • Skær det ene rødløg ud i ultrafine tern og bland ternene med stenbiderrogn (gem lidt til topping), mayonnaise, cremefraiche, finthakket dild og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

  • Skyl kartoffel og gulerod og riv på et groft rivejern ned i en sigte. Riv rødløget med, salt det hele let og lad stå et par minutter. Pres derefter så meget overskydende væske som muligt ud af grøntsagsblandingen.

  • Skyl, tør og hak spinaten groft.

  • Bland spinat, æg og hvedemel i grøntsagsblandingen og rør godt rundt.

  • Smelt smørret på en pande og steg 8 røsti ved middel varme i 3-5 minutter på hver side til de er gyldne og gennemstegte.

  • Server de lune røsti med cremede stenbiderrogn, frisk dild, evt. lidt frisk spinat, frikskværnet sort peber, et par citronbåde og top med friske stenbiderrogn.

Opskrift venligst udlånt af Glyngøre.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Stenbider

Hannen har mørk gråblå ryg og sider. I ”legetiden” bliver bugen stærk rødlig i farven. Hunnen er mørk gråbrun og grå/hvid/grønlig på undersiden. Begge har en meget besynderlig kropsform. Brystfinnen er omdannet til en sugekop, som hannen bruger, når den vogter over æggene. Den suger sig fast til en sten – både med hovedet nedad og omvendt. På denne måde kan den blive ved æggene uden at bruge kræfter på at svømme omkring dem. 

Levested:

Lever i det Nord-østlige Atlanterhav.

Føde:

Lever af krebsdyr, gopler og mindre...

Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28