400 g rejer
3 dl ris
1 bundt basilikum
1 bundt koriander
2 st citrongræs
2-3 stk chili
4 cm ingefær
4 fed hvidløg
0,5 dl fiskesovs (wok)
2 dåser kokosmælk
1 lime
2 stk bananskalotteløg
0,5 squash
4-5 champignoner
3 spsk kokosolie
1 spsk maizena
1 dl ristede, saltede cashewnødder
1 tsk chilipulver
Skræl og hak hvidløg, løg, ingefær, koriander og basilikum med stilkene. Knus citrongræsstilkene med bagsiden af kniven og skær den grønne chili. Steg alt i kokosolie. (Smag på chilien, så den ikke er for stærk - kan variere fra frugt til frugt).
Hæld kokosmælken over retten og lad den koge i ca. 15 minutter, tilsæt derefter fiskesauce og limesaft. Skær squashen og svampene i stykker og kom det i karryen, lad den koge på svag varme i ca. 15-20 minutter. Rør karryen med maizena.
Smag til med salt og lidt mere fiskesauce, hvis det er nødvendigt, og tag citrongræsstilke op.
Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken. Top ris med karryen, rejer, urter, cashewnødder og eventuelt chilipulver.
Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.