Grøn karry med rejer, ris og cashewnødder

Du skal bruge:

4 personer

400 g rejer

3 dl ris

1 bundt basilikum

1 bundt koriander

2 st citrongræs

2-3 stk chili

4 cm ingefær

4 fed hvidløg

0,5 dl fiskesovs (wok)

2 dåser kokosmælk

1 lime

2 stk bananskalotteløg

0,5 squash

4-5 champignoner

3 spsk kokosolie

1 spsk maizena

1 dl ristede, saltede cashewnødder

1 tsk chilipulver

Sådan gør du

Skræl og hak hvidløg, løg, ingefær, koriander og basilikum med stilkene. Knus citrongræsstilkene med bagsiden af ​​kniven og skær den grønne chili. Steg alt i kokosolie. (Smag på chilien, så den ikke er for stærk - kan variere fra frugt til frugt).

Hæld kokosmælken over retten og lad den koge i ca. 15 minutter, tilsæt derefter fiskesauce og limesaft. Skær squashen og svampene i stykker og kom det i karryen, lad den koge på svag varme i ca. 15-20 minutter. Rør karryen med maizena.

Smag til med salt og lidt mere fiskesauce, hvis det er nødvendigt, og tag citrongræsstilke op.

Kog risen i henhold til instruktionerne på pakken. Top ris med karryen, rejer, urter, cashewnødder og eventuelt chilipulver.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Reje (Koldtvands)

Rejen er rød med lange savtakkede pandetorn og runde sorte øjne. Det tynde par af følehornene har brede hvide og røde ringe. I modsætning til mange andre rejearter er den røde reje rød både før og efter kogning. Den kaldes også dybhavsreje, koldtvandsreje og nordsøreje. Rejen kan blive op til 16-17 cm.

Levested:

Rejen lever på blød bund på 50 til 500 meters dybde ved 0-8°C varmt vand. De største mængder af rejer findes på dybder mellem 100 og 250 meter. Rejen er udbredt på fastlandssoklerne i Nordsøen og mange andre steder i Nordatlanten....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28