Grillet tun med wasabi-avocado

Du skal bruge:

4 personer

4 tunbøffer, ca. 500 g
4 avocadoer
4 tsk wasabipasta
1 skalotteløg
salt og paber
2 tsk rapsolie

Tilbehør:
sød chilisauce
kogte ris
1 spsk ristede sesamfrø

Sådan gør du

  • Skræl avocadoerne, fjern stenene, kom avocadokødet i en skål, og mos det med en gaffel.
  • Rør mosen med wasabipasta og finthakket skalotteløg, og smag til med salt og peber.
  • Varm en grill eller grillpande op, til den er meget varm.
  • Pensl olie på begge sider af tunbøfferne, grill dem 1 minut på hver side, og krydr med salt og peber.

 

Anret tunen med wasabi-avocado, dryp med sød chilisauce, og servér med kogte ris drysset med ristede sesamfrø.

 

Anden egnet fisk:
laks, ørred, multe, smørfisk - sidstnævnte skal dog gennemsteges!

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28