NO DATA
1 kg søde kartofler salt og peber 500 g rødfiskefileter, afskællede 2 spsk olivenolie 1 mango 2 avocado 2 tomater 1 lille rødløg 1 chili 3 spsk frisk citronsaft 1 håndfuld frisk basilikum
Tilbehør: Godt brød
Sådan gør du
Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker.
Kom kartoflerne i en gryde, dæk med vand, og kog dem uden salt, til de er helt møre.
Hæld kogevandet fra, og blend kartoflerne til en grov mos. Smag til med salt og peber.
Skær små snit i rødfiskens skind, og pensl skindet med lidt olie.
Varm grill eller grillpande op, så den er meget varm. Læg rødfisken med skindsiden nedad på den varme grill. Rør ikke ved fisken de første 3 min. Pres derpå en palet ned midt på hvert stykke fisk i 5-10 sek., hvorved hele skindsidenfår kontakt med grillristen. Lad fisken stege videre, til skindsiden har et fint grillmønster, vend den forsigtigt om, og steg på den anden side i ca. 1 min. Krydr med salt og peber.
Skræl mango og avocado, og skær dem i små tern.
Skær tomater i tern, og hak løg og chili fint.
Bland mango, avocado, tomat, løg, 1 spsk olivenolie, citronsaft og grofthakket basilikum i en skål. Smag til med salt.
Servér den grillede rødfisk med mango-avocadosalsaen, sød kartoffelmos og godt brød.
Rødfisken har en aborrelignende kropsform. Den har en orangerød ryg med store, ru skæl, og den har store pigge, der dog ikke er giftige. Dens øjne bliver presset ud, når den bliver trukket op af vandet pga. trykket.
Levested:
Rødfisken lever mest i kolde og dybe farvande.
Føde:
Rødfisken lever af lyskrebs, torskeyngel, lodde og tanglopper.
Fangstmetode:
Fanges som bifangst i trawl og rejetrawl.
Tilberedning:
Kødet er meget fast og minder i smagen om krabbe. Rødfisken får en meget flot farve, når den steges på skindet,...