Grillet pighvar med asparges og rejer

Du skal bruge:

4 personer

400 g pighvarfilet uden skind
100 g pillede rejer (evt. fjordrejer)
1 bundt hvide asparges
1 bundt grønne asparges
100 g spæde salatblade
1 spsk olivenolie
saft af ½ citron
salt og peber
1 håndfuld blandede krydderurter (f.eks. kørvel, dild, purløg, basilikum og persille)

Tilbehør:
små kartofler
godt brød

Sådan gør du

  • Skræl de hvide asparges, og knæk enderne af både de hvide og de grønne asparges.
  • Kog aspargesene 3-4 minutter i letsaltet vand.
  • Skyl og tør salaten.
  • Pisk olie og citronsaft sammen, vend salaten i dressingen, og smag til med salt og peber.
  • Fordel salaten på fire tallerkener, og læg aspargesene oven på.
  • Pensl pighvarfileterne med lidt olie, og steg dem på en meget varm grill eller grillpande – vend ikke fisken om, før den har fået et flot grillmønster på den ene side.
  • Læg den grillede fisk oven på asparges og salat.
  • Vend krydderurterne i salatskålen, så de også får lidt dressing, og kom en top på hver portion fisk.
  • Drys fjordrejerne over hver portion.

Servér med små kartofler og godt brød. 

Tip: Er det svært at opdrive fjordrejer, så brug i stedet almindelige rejer.

 

Anden egnet fisk:
slethvar, hellefisk, victoriabars

Andre opskrifter med samme fisk

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Pighvar

Pighvar er en venstrevendt næsten cirkelrund fladfisk. Øjensiden har ingen skæl, men derimod mange benknuder. Munden er stor og krum med tydelige tænder. Sidelinien slår en stor bue over brystfinnen. Farven på øjensiden er grå-brunlig med pletter, der varierer efter bundens farve. Blindsiden er hvid. Pighvarren er som regel 50-60 cm lang, men kan blive op til ca. 1 meter lang.

Levested:

Pighvarren lever på 20 til 70 meters dybde på sandet, stenet eller blandet bund. Den er udbredt i det nordlige Atlanterhav. Den findes overalt i de skandinaviske...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28