4 personer
6 ørredfileter med skind á ca. 100 g 500 g grønne bønner 1 kg nye kartofler 1 rødløg bredbladet persille 2 spsk olivenolie 2 spsk balsamico 1 fed hvidløg
Sådan gør du
Fisk:
Krydr fileterne med salt og peber på kødsiden.
Læg dem på en grillrist eller grillpande, og grill dem 8-10 min. på skindsiden. Undgå for stærk varme.
Kartoffel-bønnesalat:
Kog kartoflerne møre, lad dem køle af og halvér dem.
Kog bønnerne, så de stadig er sprøde, og lad dem køle af.
Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).
Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...