4 personer
4 hele fisk á 250-300 g Hakket persille Hakket timian 2 stk fennikel 2 fed hvidløg 4 tsk smør
Sådan gør du
Tænd grillen. Rens og tør fisken godt. Drys salt og peber i bugen. Læg de friske krydderurter, fennikel i skiver og hvidløg i bugen sammen med 1 tsk smør pr. fisk. Pak fisken ind i dobbelt alufolie, og grill den i 6-7 min. på hver side ved direkte varme, til kødet løsner sig fra rygbenet.
Servér med grøn salat, frisk pasta og sky fra fisken.
Vigtigt: Har du købt en hel knurhane, så pas på knurhanens stikkende rygfinne.
Ørred sælges ofte som forel (200-300 gram portionsfisk).
Ørreden har et rød-violet bånd langs sidelinien, som har givet fisken sit navn. Regnbueørreden har den lille karakteristiske fedtfinne, der findes på oversiden tæt på halefinnen. Den har sorte pletter over det meste af kroppen inklusive ryg, fedt- og halefinner. Den har en kort krop med et lille hoved og en mundspalte, der når så langt bagud som øjets bageste rand. Siderne er sølvskinnende med mørkere ryg og sølvhvid bug. Farven på sidelinien er kraftigst i gydeperioden. Ved længere tids ophold i saltvand...