Grillet mørksej i folie

Du skal bruge:

4 personer

600 g mørksejfilet
12 grønne asparges
4 skiver økologisk citron
1 håndfuld frisk citronmelisse
salt og peber
evt. 1 finthakket frisk chili

Sådan gør du

  • Tænd grillen.
  • Riv fire stykker alufolie i længder a ca. 40 cm.
  • Fordel fisken på midten af alufolien.
  • Skær asparges i mindre stykker, og fordel dem oven på fisken sammen med citron og citronmelisse.
  • Krydr med havsalt, peber og evt. friskhakket chili.
  • Luk pakkerne i toppen, og grill dem under låg ved direkte varme i ca. 8-12 minutter.

Servér pakkerne med nye kartofler.

 

Tip: I stedet for asparges kan man bruge fintsnittet spidskål eller friskbælgede ærter.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Mørksej

Mørksejen er en kompakt og kraftigt bygget torskefisk med underbid. Skægtråden mangler på de voksne fisk, og er meget lille hos ungfisk. Ryggen er næsten sort med et svagt blåligt eller olivengrønt skær. Sidelinien er lys og lige, og bugen er nærmest hvid.

Sejen kaldes også mørksej og gråsej. Den kan blive op til 130 cm lang.

Levested:

Mørlsejen er en stime- og vandrefisk, der lever pelagisk nær overfladen og ned til 250 meters dybde. Den er meget almindelig at finde ved skibsvrag og boreplatforme. Mørksejen er udbredt i den...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28