Grillet, marineret tun med soltørrede tomater og basilikum

Du skal bruge:

4 personer
2 tunbøffer á 200 g, ca. 3 cm høje
100 g udblødte soltørrede tomater
1 potte frisk basilikum
½ dl god olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
20 g kapers
½ rød peberfrugt
2 bdt. rucolasalat

Sådan gør du

  • Tunbøfferne grilles kort på begge sider, så de stadig er rå i midten.
  • Del tunbøfferne én gang på den flade side og herefter én gang på den højkant, så hver bøf bliver til 4 stykker.
  • De soltørrede tomater, basilikum, olivenolie, balsamico, kapers og peberfrugt blendes til en tyk pasta, som smøres på de rå tunsidestykker.
  • Anret de marinerede tunstykker med rucola imellem.

Servér f.eks. med dampede grønne bønner vendt med olivenolie, persille, hvidløg og salt.

Tip: I stedet for tun kan man anvende Blue Marlin.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Tun

Tunen er mørk og sølvglinsende på siderne. Den har en lys bug. Rygfinnerne sidder tæt sammen, og den har en halerod med 8-9 halefinner. Tunen er en pelagisk fisk, som vandrer nær overfladen. Den mest almindelige størrelse på tun er 130 cm.

Levested:

Tunen lever i de åbne havområder mellem overfladen og ned til ca. 100 meters dybde. Den foretrækker subtropiske farvande, hvor den findes i den nordlige del af Atlanterhavet, i Middelhavet og dele af Det Sorte Hav. Tunen findes også i Det Indiske Ocean, så det er en fisk, der er udbredt over store dele af...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28