Grillet laksefilet i sommersalat med agurk, radiser og grillede forårsløg

Du skal bruge:

4 personer

4 laksefileter 

1 hovedsalat

1 bundt radiser

1 agurk

4 stk. forårsløg

1 citron

0,5 dl olivenolie

salt og peber

Sådan gør du

Gnid laksen med olivenolie salt og peber.

Skyl salaten og rens de øvrige grøntsager.

Radiserne skæres i tynde skiver og lægges i koldt vand.

Agurken skæres i små tern eller kugler.

Grill laksen 2-3 min på hver side til den er gylden og stadig saftig.

Forårsløgene grilles, til de er møre men stadig har bid.

Anret laksen på salaten med de klargjorte grøntsager og dryp med olivenolie, citronsaft og friskkværnet peber.

 

Opskriften er venligst udlånt af Royal Greenland. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Laks

Laksen er en sølvskinnende slank fisk med fedtfinne. Laksen kan kendes fra havørreden på den slankere halerod, de færre pletter under sidelinien og på, at gællegitterstavene på forreste gællebue er tornformede.

I forbindelse med gydningen bliver den mørkere, og hannen udvikler en tydelig kæbekrog. I forbindelse med gydedragten får hannens krop et rødligt skær, sorte og røde pletter, og huden fortykkes og bliver sej. Laks kaldes også atlantisk laks eller østersølaks afhængigt af levested. Laksen bliver normalt op til 120 cm, men den kan blive op til...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28