Grillet kulmule med blomkålscouscous

Du skal bruge:

4 personer

4 stk kulmulefilet med skind
Frisk timian
200 g couscous
2 dl vand
3 spsk olivenolie
200 g blomkål
4 forårsløg
1/4 bundt dild
100 g gule cherrytomater
100 g røde cherrytomater
100 g feta
16 sorte oliven
Salt
Sort peter
1 citron, i både

Sådan gør du

  • Kom couscous i en stor skål, hæld 2 dl kogende vand og 2 spsk olivenolie deri. Rør det rundt med en gaffel for at løsne couscoussen. Lad det trække i 10 minutter.
  • Pluk blomkål i små buketter og snit det fint. evt. på mandolin.
  • Snit forårsløg fint, pluk dild, halvér tomaterne og skær feta i mindre stykker.
  • Vend det sammen med blomkål, oliven og couscous. Smag til med salt og peber.
  • Hak timian groft og vend fisken deri sammen med 1 spsk olivenolie, salt og peber.
  • Grill fisken på en varm grillpande eller havegrill i ca. 1,5 minut på hver side og servér den med couscoussen. 


Tip: Man kan også bruge rosmarin, oregano og salvie til fisken.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Kulmule

Kulmulen har et svagt underbid og ingen skægtråde. Mundhulen og gællehulen er sorte. 1. rygfinne er kort og 2. rygfinne og gatfinne er lige lange.

Levested:

Kulmulen lever på 100-300 m dybde. Den opholder sig nær bunden om dagen, men søger højere vandlag om natten på jagt. Kulmulen er en grådig rovfisk med meget spidse tænder.

Føde:

Kulmulen lever af sild, brisling, ansjos, sardin og makrel.

Fangstmetode:

Fanges med trawl eller garn.

Tilberedning:

Kødet er hvidt til lidt gråligt og lidt løst i rå tilstand, men...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28