Grillet jomfruhummer

Du skal bruge:

4 personer
3-5 jomfruhummere pr. person

Hvidløgssmør:
125 g smør
4 fed hvidløg
saft fra ½ citron
1 spsk hakket persille
salt og peber

Dressing:
2 dl creme fraiche
1 fed hvidløg
1/2 bundt purløg
salt og peber

Salat:
blandet salat
radiser
ærter
avocado
agurk
tomater

Sådan gør du

Skær tværs igennem jomfruhummerne med en skarp kniv. Fjern den sorte tarm. Jomfruhummerne lægges i en alubakke med kødsiden opad.

Rørt hvidløgssmør fordeles jævnt hen over jomfruhummerne.

Grilles 5-7 min. under låg, indtil smøret og jomfruhummerne er gyldne.

Servér de lune jomfruhummere med creme fraiche-dressing, blandet op med purløg og hvidløg, en fyldig salat og godt brød. 

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Jomfruhummer

Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.

Levested:

Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28