12-16 hele jomfruhummere 1 bundt bredbladet persille 2 fed hvidløg 2 dl olivenolie 50 g mandler, ristede 60 g parmesanost, revet Salt Sort peber Aioli Brød
Sådan gør du
Hak basilikum, persille og hvidløg groft. Kom det i en blender og blend det godt sammen med olie. Tilsæt mandler og parmesanost og blend det sammen og smag til med salt og peber.
Læg jomfruhummerne på ryggen og halvér dem med en tung skarp kniv. Fjern hovedet og derefter indvolde.
Læg de halve jomfruhummere på en bageplade med bagepapir, og kom 1/2 tsk pesto på hver hale og grill dem i ovnen eller på havegrillen i ca. 1 minut.
Anrettes på et fad og serveres med aioli og brød til.
Jomfruhummeren er et mindre og meget slankere krebsdyr end hummeren. Den er mere spinkel og gul til lyserød med to lange smalle klosakse, der er lige lange og besat med små hvide torne. Den kaldes også dybvandshummer. Fra pandetorn til halespids måler hannen maksimalt 24 cm, hunnen 20 cm - de bliver dog sjældent over 15 cm.
Levested:
Jomfruhummeren lever på dybder fra 40 til 250 meter på blød bund og ikke på klippe- og stengrund som hummeren. I danske farvande lever jomfruhummeren i Kattegat, Skagerrak og Nordsøen. Voksne jomfruhummere bliver for...