Grillede østers

Du skal bruge:

4 personer
6-12 østers Marinade til østers:
100 g smør
4-6 fed hvidløg
1-2 spsk stærk chilisauce
saft af 1 citron Husk: Foliebakke med 1 cm salt i bunden

Sådan gør du

Marinade:

  • Smørret smeltes i en kasserolle.
  • Tilsæt det pressede hvidløg, chilisauce og citronsaft, og giv blandingen et kort opkog og stil den til afkøling. Lad det stå til du har åbnet østersene.
  • Dæk bunden af en foliebakke med 1 cm groft salt, og sæt de åbnede østers i saltet. På den måde har du styr på sagerne, når du skal til og fra grillen.
  • Hæld 1 spsk af marinaden ned i de åbne østers.

Ved grillen:

  • Tag bakken med ud til grillen. Hvis det kan lade sig gøre, stilles hver østers på risten over direkte varme, og griller i ca. 8-10 min.
  • Når de begynder at boble, skal de have yderligere 3 min. på grillen inden de er helt færdige. Hvis man vil være helt sikker på, at de ikke vælter, kan de evt. grilles i  foliebakken med saltet - smid da saltet ud efter endt grillning.

Tip: Resten af marinaden kan evt. bruges til at pensle fisk med under stegning.

Tip: Østers åbnes nemmest med et "østers-åbner-sæt", som består af et lille træbræt og en lille kniv. Lirk forsigtigt kniven ind i østersåbningen, og frigør den øverste skal hele vejen rundt. Vær opmærksom på at få hele østersen i den underste skal før toppen fjernes. Behold så meget af vandet i skallen som muligt.

 

Fisk på Grill / Jan & Miriam Glæsel

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Østers

Østers har kraftige, gråbrune, næsten cirkulære skaller med en bladet struktur. Skallerne er ikke ens. Højreskallen er næsten helt flad, mens venstreskallen er hvælvet og har en foldet rand. Lukkemusklen er svagt gullig. De danske østers er lette at genkende, fordi de er mere runde end andre østers. Østers kan have en diameter på op til 15 cm.

Levested:

Østers lever fra strandkanten til ca. 20 meters dybde på et underlag af sten, alger eller pæle. De er udbredt langs Europas vestkyster, fra Norge til Portugal inklusive De Britiske Øer samt i visse...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28