Grillede blåmuslinger

Du skal bruge:

4 personer

ca. 2 kg levende blåmuslinger
salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl muslingerne i flere hold koldt vand.
  • Bank de muslinger, som har åbnet sig, hårdt i bordet. Hvis de ikke har lukket sig efter et par minutter, kasseres de.
  • Læg muslingerne på alufolie eller i en alubakke på grillen. Så forsvinder den gode kraft ikke ned i gløderne.
  • Når skallerne åbner sig efter et par minutter, er muslingerne serveringsklare.
  • Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig, og krydr med salt og peber.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Blåmusling

Blåmuslingen er omgivet af to symmetriske, ovale, hvælvede, mørkeblå næsten trekantede skaller. Skallens farve er blålig hos ældre eksemplarer og brunlig hos de yngre. På indersiden er den forsynet med et lag af perlemor. Blåmuslingen kan blive op til 10 cm lang.

Levested:

Blåmuslingen lever på lavt vand - ned til 10 meters dybde. Den er meget hårdfør, og tåler store variationer i temperatur og saltholdighed samt længere tids udtørring. Udbredt i danske farvande også helt ind i Østersøen og brakvandede fjorde. Sidder fast forankret til hinanden...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28