Gratineret vesterhavstorsk

Du skal bruge:

4 personer

400 g pasta penne
½ bundt purløg
100 g baby spinat, skyllet
4-500 g vesterhavstorsk
2 dl fløde 38 %
1 dåse hakkede tomater
150 g revet Gouda eller mozzarella
2 spsk rasp
1 citron
Salt og peber
Grøn salat

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra, og kom den i et ildfast fad.
  • Skær fisken i mindre stykker.
  • Snit purløget fint. Vend fisk, purløg, pasta og spinat sammen i fadet.
  • Hæld fløde og hakkede tomater over pastaen, og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Drys med revet ost og rasp, og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader, til det er gyldent og sprødt, ca. 15 minutter.
  • Serveres med salat og brød.

    Anden egnet fisk: Mørksej, kuller eller kulmule.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Torsk

Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning. Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.

Levested:

Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28