400 g pasta penne ½ bundt purløg 100 g baby spinat, skyllet 4-500 g vesterhavstorsk 2 dl fløde 38 % 1 dåse hakkede tomater 150 g revet Gouda eller mozzarella 2 spsk rasp 1 citron Salt og peber Grøn salat
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på pakken, hæld vandet fra, og kom den i et ildfast fad.
Skær fisken i mindre stykker.
Snit purløget fint. Vend fisk, purløg, pasta og spinat sammen i fadet.
Hæld fløde og hakkede tomater over pastaen, og vend det godt sammen. Smag til med salt og peber.
Drys med revet ost og rasp, og bag i en forvarmet ovn ved 200 grader, til det er gyldent og sprødt, ca. 15 minutter.
Torsken har overbid, en kraftig skægtråd og en lys sidelinie. Ryg og sider er gråbrune eller grågrønne med en mængde brune, gule eller rødlige pletter. Farven varierer efter omgivelserne. Bugen er hvidlig. Torsken er ikke nogen stimefisk, men forekommer ofte i store tætheder, hvor der er godt med føde eller i forbindelse med gydning.
Den største torsk, der nogensinde er blevet fanget, var 2 meter og vejede 96 kg. I dag er det yderst sjældent at finde en torsk over 130 cm.
Levested:
Torsken lever fra kysten til 600 meters dybde ved temperaturer mellem...