Gratineret hellefisk med soltørrede tomater

Du skal bruge:

4 personer
4 stilke frisk timian
100 g sorte oliven
100 g semidried eller soltørrede tomater
4 pasteuriserede æggeblommer
1 dl god hvidvin
salt og peber
500 g hellefiskefilet
150 g sukkerærter
4 kviste dild til pynt Tilbehør:
Kogte aspargeskartofler og godt brød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Hak timianblade og oliven i minihakkeren - eller med en kniv - til en fin puré.
  • Skær tomater i brede strimler.
  • Skær hellefisken i 4 stykker, og læg dem i et smurt ildfast fad.
  • Kom æggeblommer og hvidvin i en gryde, og pisk dem skummende ved svag varme. Pisk hele tiden, til saucen har en cremet konsistens.
  • Fordel saucen over fisken, og bag den i ovnen i 5 min. Den skal være gyldenbrun på toppen, giv den evt. lidt grill til sidst, hvis den endnu ikke har fået farve.
  • Drys de soltørrede tomater over fisken, og dryp med olivenpasta.

Servér den gratinerede hellefisk med dampede sukkerærter, og pynt med dild. Servér kogte aspargeskartofler og godt brød til.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Hellefisk

Højrevendt fladfisk. Minder om helleflynderen, men både over- og undersiden er mørkegrå eller brunlig i modsætning til helleflynderen, der har en hvid underside. Venstre øje sidder midt i hovedets ryglinie. Den har stor mund med store spidse tænder. Hanner bliver ca. 80 cm og 6-7 kg. Hunner ca. 100 cm og 15-20 kg - højst 130 cm og 45 kg.

Levested:

Hellefisken færdes ikke kun ved bunden som de fleste andre fladfisk. Den lever ofte i 50 til 2000 meters dybde. Udbredt i det meste af Nordatlanten. Kan træffes i Skagerrak. Hellefisken er en koldtvandsfisk....
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28