Fyldig suppe med ising

Du skal bruge:

4 personer

600 g isingfilet
1 dl ris
1 stort løg
1 stort fed hvidløg
2 store gulerødder
2 spsk olivenolie
1 spsk karry
1 l fiskebouillon (evt. vand og terning)
1 ds. kokosmælk light
1 stort rødt æble
1 lille bdt. forårsløg
salt og peber

Tilbehør
groft brød

Sådan gør du

  • Kog risene som angivet på pakken.
  • Hak løg og hvidløg, og snit gulerødder fint.
  • Svits grøntsagerne i olivenolie og karry i en stor, tykbundet gryde i 2 minutter.
  • Tilsæt fiskebouillon og kokosmælk, og lad suppen koge i 5 minutter.
  • Skær fisken i 3 cm brede strimler, og skær æblet i tern.
  • Tilsæt fiskestrimler og æbletern til suppen, og lad den koge 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber og evt. mere karry.
  • Kom risene i suppen umiddelbart inden servering.

 

Servér suppen pyntet med fintsnittet forårsløg, og med groft brød til.

 

Tip: I stedet for fileter af ising kan du bruge 400 g færdigrørt fiskefars. Form farsen til små fiskeboller med en teske, og kom dem i den kogende fiskebouillon. Med fiskefars kommer suppen til at minde om mange børns livret, boller i karry.

Få ugens 2 opskrifter


Samtykke (GDPR) ?

Ising

Isingen er en højrevendt fladfisk, som kan kendes på, at sidelinien er stærkt buet og går over brystfinnen, men ellers følger dyrets midte. Ellers ligner isingen meget både rødspætte og skrubbe. Overfladen føles ru, fordi skællene har små randtakker. Øjensiden er ensfarvet brungrå til gulbrun afhængigt af levested. Blindsiden er hvid. Munden er forholdsvis lille. Isingen er den mindste af de almindelige fladfisk, man træffer i de danske farvande. Den bliver sjældent større end 35 cm og er i reglen langt mindre.

Levested:

Isingen lever på dybder fra 1...
Fisk 2 gange om ugen  -  Axelborg, Axeltorv 3, 4. sal  -  1609 København V  - Kontakt os på telefon 33 39 40 28