Du skal bruge:
50 personer
Fiskespyd:
4 kg laksefilet, uden skind (dvs. 40 g pr. spyd)
100 træspyd
25 cm ingefær
0,75 dl olie
5 dl sojasauce
Sataysauce:
1,5 kg kokosmælk
7,5 dl bouillon
7,5 dl citronsaft
1,5 kg usødede ferskner fra dåse, drænet vægt
3,75 dl peanutbutter, grov
0,75 dl karrypasta, rød
2,25 dl fishsauce el. sojasauce
Hvidkålssalat:
2,5 kg hvidkål, fintsnittet
1 kg appelsiner, halve både
1,875 kg æbler, tynde både
1,5 dl citronsaft
0,75 dl olie
0,5 dl salt, groft
peber, friskkværnet
250 g mandler, flager el. hakkede
Tilbehør:
4,5 kg brune el. parboiled naturris, tørvægt
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisning på pakken.
Fiskespyd:
- Læg træspyddene i koldt vand i ca. 1 time.
- Riv eller blend 2,25 dl ingefær, og bland ingefær, olie og sojasauce til en marinade.
- Skær multen i ca. 7 cm lange og 1,5 cm tykke stykker.
- Vend stykkerne i marinaden, og stik dem på spyddene.
- Læg spyddene på bagepapir i gastrobakker, og bag fisken i ovnen i ca. 15 minutter ved 225 grader.
- Tjek at fisken er gennemstegt.
Sataysauce:
- Kog kokosmælk, bouillon, citronsaft, ferskner, peanutbutter, karrypasta og fishsauce sammen i en gryde i 3-4 minutter. Blend saucen, og smag til.
Hvidkålssalat:
- Vend hvidkål med appelsin og æble.
- Rør citronsaft og olie sammen, smag til med salt og peber, og vend det i salaten.
- Pynt salaten med mandler.
Tip: Saucen kan serveres kold eller varm. Kom evt. afkølet sauce i små plastikbægre, og drys evt. saucen med sesamfrø.
Der kan spares tid ved at undlade spyddene.
Citron kan bruges til pynt og som smagsfremmer.
I stedet for hvidkål kan andre slags kål anvendes. Frugterne og mandlerne kan også udskiftes med andre slags.
Tak til Nøglehullet for lån af opskriften.